Noveller

Jag har en del noveller i novellsamlingar, men också noveller som skrevs för andra syften, eller som inte kom med i den novellsamling som den var ämnad för.

Så, istället för att de ska ligga och samla damm på min hårddisk kommer jag börja lägga upp vissa noveller här, med en kort bakgrund om varför den skrevs.

För alla novellerna gäller att de är helt gratis att ladda ned, men sprid inte filen. Om någon annan vill läsa får ni gärna peka dem hit.

Eftersom det är gratisnoveller har jag inte lagt särskilt mycket tid på layout.

En annan sorts värme – Omslag Kristina Suomela

En annan sorts värme skrevs till Tidningen Skrivas sommartävling 2019. Temat var värme, och jag ville göra en lite annorlunda tolkning av temat. Plus att det gav mig en chans att blanda teman från folktro och manga, vilket kändes spännande.

Den vann aldrig, men jag tycker fortfarande att den är bra. Den finns tidigare upplagd som gratisnovell hos Fantastikbokklubben. Jag har lagt upp den som PDF, ePub och mobi.

Det nya manuset

Det nya manuset skrevs till en av de skrivargrupper som jag är med i, Stockholm Writing Group. Gruppen tog fram en intern tidning (som inte är ämnad för spridning, så jag kommer inte lägga upp den) och jag lägger upp min novell här.

Temat är skrivande, och det är en ovanlig text (för att vara mig) i den meningen att det inte är det minsta Fantasy.

Karnevalen i Venedig utspelade sig ursprungligen under Mardi Gras, i New Orleans. Men, eftersom jag tog en del inspiration från kristen mytologi så flyttade jag berättelsen till Venedig, och karnevalen.

Dessutom, när jag skrev novellen så hade karnevalen i Venedig precis blivit inställd, mitt i, och det var mycket snack om ett virus. Det viruset var det som senare kallades Covid, så det kändes extra lämpligt.

Novellen skickades till Fuerte förlag, och deras antologi Karneval. Den antologin går inte längre att få tag i, så jag lägger upp den här.

Flash fiction

Jag har även skrivit en del flash fiction. Det är ganska sällan jag publicerar det, utan det är mer som en avkoppling för mig, men här kommer några stycken.